Saturday, June 10, 2017

My little lost

Memory with my lovely cat never will coming  back after saw my cat body was hit by car. My lovely zoey rest in peace there my best buddy.

Wednesday, February 11, 2015

Meet my little hero ari the cat

Love to see that super cute face.. Ari the cat really enjoy his day running for no reason from room to another room..

Tuesday, February 10, 2015

Monday, May 13, 2013

Langit

Indah permandangan bila subuh langit dipancari dgn cahaya matahari yang baru je nak naik

Saturday, September 18, 2010

sepetang di air papan..

Nak di jadikan cerita mase hari raye hari tu kan aku gan family gi la umah sedare,yang bestnye umah sedare aku ni kat air papan.. hehehe best tempatnye tepi laut kan mcm2 aktiviti leh buat kalau tepi laut ni.... kat umah sedare aku pun ade la tempat nak menetaskan penyu tapi x de la penyunye sebab duduk lam tanah lum menetas hahaha...



ha yg ni kan monyet yang die bela besar wo bagi rabutan kejap jew die makan pegh kalau telepas mau kenyang dapat betis aku tu hahaha..

yang ni pulak tempat penetasan telur penyu tu x la besar mane pun puas gak la aku kejut penyu-penyu ni bangun x mau die....

anak buah aku tengah mengejo pakcik die pas tak puas hati kene tebalikkan hahaha ade-ade jew diorang ni..

mase ni dah nak magrib a.k.a senja dah... so sume dah nak balik kan tapi aku sempat la tangkap gambar ni cantik jew..

Sunday, September 5, 2010

kuih batang buruk

Bahan-bahan:

600 gram tepung gandum
300 gram tepung beras
1 biji santan kelapa
600 gram kacang hijau
400 gram gula (kisar)
3 biji telur
Minyak untuk menggoreng

Cara penyediaan:

Panaskan santan hingga mendidih. Tutup api dan sejukkan santan.
Sangai kacang hijau dan buang kulit. Kisar hingga halus. Campur dengan gula dan ketepikan.
Gaul tepung denga santan yang telah dimasak. Masukkan telur dan uli.
Canai hingga nipis dan potong ikut saiz 2cm x 3cm. gulung dan biarkan tengah-tengahnya berlubang. Potong kecil dan goreng.
Setelah garing, angkat dan isikan bahagian tengah yang berlubang dengan campuran gula dan kacang hijau tadi.

snow almond

Bahan A
260gm mentega
150gm gula kaster
1 tsp esen vanila
50gm serbuk badam

Bahan B
300gm tepung red rose
50gm tepung kastard
50gm susu tepung
40gm tepung jagung

Hiasan : Coklat masakan dan breadcrumb putih

Cara-cara
1. Pukul bahan A hingga berkrim. Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh.
2. Canai dan terap dengan acuan di sukai.
3. Bakar pada suhu 140C selama 30 minit.
4. Sejukkan biskut dan celup dengan coklat masakan yang di cairkan secara double boiler dan golekkan biskut ke dalam breadcrumb/

Monday, February 15, 2010

Doa Nabi

Nabi Muhammad S.A.W berdoa:
Wahai Tuhanku,aku pohon daripadaMu,
kasihMu,dan kasih mereka yang kasihkanMu,
dan aku pohon amalan yang boleh menyampaikanku
kepada kasihMu.Wahai Tuhanku,jadikan kasihMu lebih dicintaiku daripada diriku,daripada keluargaku dan daripada air yang dingin.
(riwayat al-tarmizi)

Cinta yang satu.

Cintakan bunga,bungakan layu,
Cintakan manusia,ia akan mati,
Cintakan Allah,kekal abadi,
Itulah dia cinta hakiki.